ed

2021.06.12. 13:05

Gazdátlan állatokon is segítenek a salgótarjáni szervezetnél

Az Europe Direct Nógrád Megyei Információs Irodája (EDIC) és a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület ismét adományt gyűjtött, amelyet pénteken szét is osztott a nógrádi állatvédők és menhelyek között.

F. O.

Fenyvesiné Mester Erika, az EDIC irodavezetője elmondta: már karácsonykor is hirdettek cipősdoboz-akciót, s akkor számos pozitív visszajelzést kaptak, hogy később is nagy szükség lenne hasonló kezdeményezésre. – A mostani felajánlásokat több mint egy hónapig gyűjtöttük. Jelentős mennyiségű állateledelt – közel ötszáz kilogrammot – kaptunk: kutyák és macskák számára is szép számmal érkeztek a csomagok, amit a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület, a Lassie Állatmenhely és a Mentőöv Állatvédő Egyesület munkatársaihoz juttattunk el – tette hozzá.

Kiemelte: nagyrészt a fiatalok jótékonykodtak, míg karácsonykor a nyugdíjaskorosztály volt az aktívabb. – Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a menhelyekkel, mert így láthatjuk igazán, hogy milyen küzdelmet folytatnak, hogy jobbá tegyék a hányatott sorsú állatok életét. Ehhez a nemes célhoz szeretnénk támogatást nyújtani az ott dolgozóknak – fogalmazott az irodavezető, aki reméli, hogy segítségükkel megkönnyítik a szervezetek működését és hozzásegítik a gazda nélküli állatokat egy könnyebb élethez.

Klenóczki Viktória, a Mentőöv Állatvédő Egyesület vezetője elmondta: védenceik túlnyomó része beteg, sérült és rehabilitációra szorul, amikor a gondozásunkba kerülnek, emiatt jelentős állatorvosi költségeik vannak. Kiemelte: az adomány hozzájárul a működés sikeres­ségéhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában