hosszú hétvége

2021.05.22. 15:26

Várják a vendégeket a megyei szálláshelyek a pünkösdi hétvégén

Itt a pünkösdi hosszú hétvége, ezért Nógrád megyei szállodákat kérdeztünk meg, hogy milyen most a pihenni vágyó emberek kedve? A feloldott karanténszabályozásokat követően van-e sok foglalásuk, és telt házzal üzemelnek-e már?

Cserhalmi Adél

A Castellum Hotel Hollókő még nem üzemel telt házzal, de már több turista foglalt náluk szállást a hétvégére

Forrás: NMH/Archív

Fotó: L. B.

A Medves Hotel Salgótarjánban, azaz Salgóbányán található. Dóczi Krisztián igazgató s egyben tulajdonos megkeresésünkre elmondta, hogy a turisták és a vendégek előtt jelenleg még nincs nyitva a Medves Hotel. Ezért a pünkösdi hétvégére nincs foglalásuk. Viszont arról tájékoztatott, hogy szerződést kötöttek a Magyar Honvédséggel és a Készenléti Rendőrséggel a járványhelyzet miatt, ezért a hotelt most tulajdonképpen izolálták, így nem is fogadhatnak vendégeket.

Egyébként Dóczi Krisztián elmondta, hogy minden héten egyeztetnek a Magyar Honvédség tábornokával, hogy minden kifogástalanul menjen. Az idei évre így nem is indítottak marketingakciót, mert inkább arra törekedtek, hogy a veszélyhelyzetben semmilyen fennakadás ne legyen. Már több kitüntetést is kapott a hotel, az igazgató úgy érzi, hogy ez hatalmas elismerés egy kis hotel életében.

A Castellum Hotel Hollókő még nem üzemel telt házzal, de már több turista foglalt náluk szállást a hétvégére | Fotó: L. B. / NMH/Archív

A hollókői Castellum Hotel Hollókő recepciósát is sikerült elérni, akit szintén a pünkösdi hétvégéről kérdeztünk. Sándor Nikoletta nagy örömmel újságolta, hogy a hosszú hétvégén már lesznek vendégeik. Igaz még nem telt házzal üzemel a Castellum Hotel, de már így is örülnek, hogy a kormány lazított a koronavírus-járvány miatt meghozott szabályokon, korlátozásokon. Természetesen szigorúan betartják az óvintézkedéseket és szeretettel várják az ország több pontjáról érkező vendégeiket.

Nógrád megye másik nagyobb vendégforgalmat bonyolító hotelje a bánki Tó Wellness Hotel. Hohnerné Tomek Szilvia üzemeltetési vezető kérdésünkre közölte, hogy ők még nem nyitottak ki. Így elmarad a pünkösdi hosszú hétvégére várt vendégfogadás. Előreláthatólag június 14-én fogadnak majd először vendégeket.

Kiképzett „megszállók”

Dóczi Krisztián, a Medves Hotel igazgatója pozitívan nyilatkozott a jelenlegi vendégkörükről. Kulturált, fegyelmezett, szabálykövető és rokonszenves hivatásos katonákkal ismerkedett meg a fél éve tartó izoláció alatt. Elmondása szerint jól képzett, segítőkész tisztek végzik itt a munkájukat. Hálásan köszöni, hogy több szálloda közül végül a Medves Hotelt választották. Bár szigorú követelményeknek kellett megfelelniük. Például a meleg reggelit háromnegyed ötre kérték, amit több szálloda sem tudott vállalni. Meleg vacsorával is várják a katonákat és rendőröket. Az igazgató kitért az elmúlt tél szélsőséges időjárására, elmondta, hogy kemény hideggel, nagy hóval kellett megbirkózniuk. Két napig nem volt áram a leszakadt vezetékek miatt, de végül sikerült mindent úgy megszervezniük, hogy a tábornok is köszönetet mondott a helytállásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában