Országfásítási Program

2021.05.16. 07:04

Újabb hársfákkal gazdagodott Nőtincs

A település önkormányzata az Országfásítási Program részeként meghirdetett Településfásítási Programban sikeresen pályázott húsz darab fára, amelyeket a napokban el is ültettek a falu különböző pontjain.

L. J.

Nőtincs - 2020-07-29 - Hugyecz Ádám polgármester mutatja nőtincs parkját. Hasonló parkot szeretnének létrehozni - Torjay Attila

Fotó: (c) Torjay Attila

– A programban tizennégy nagylevelű- és hat amerikai hársfát nyertünk el – mondta el portálunknak Hugyecz Ádám. A község polgármestere hozzátette: – Ezeket a fákat a napokban ültettük el a polgármesteri hivatal udvarán, a temetőnél, a sportpályánál és a játszótéren.

A polgármester kifejtette, hogy korábban a 10 millió fa elnevezésű programon, valamint a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Ültess fát, olvass alatta könyvet elnevezésű kezdeményezésen belül is telepítettek már fákat a községben.

– Az önkormányzatunk számára nagyon fontos a környezet védelme, ennek érdekében pedig számos, ezt a célt szolgáló tevékenységet folytatunk. Ilyen kezdeményezés többek között a használtsütőolaj-gyűjtő pont létesítése, az illegális hulladéklerakók felszámolása, a kamerarendszer bővítése, illetve a lakosok által termelt zöldhulladék feldolgozása – hangsúlyozta Hugyecz Ádám.

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a jövőben a Szent István-tó környékére is fákat telepítsenek. Ennek érdekében idén ismét nyújtanak be ilyen jellegű pályázatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában