tragédia

2021.05.02. 13:15

Tragédia Palotáson: füstmérgezés okozta a férfi halálát

Háztartási hulladék égett egy családi ház fürdőszobájában néhány négyzetméteren, a Szabadság úton a napokban.

N. O.

Indulásra készen a salgótarjáni tűzoltók. Nagyon sok a téves riasztás, de ezek túlnyomó része nem rossz szándékú

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, kigyulladt egy fürdőszoba szombat este Palotáson, a Szabadság úton.

Molnár Adrienn, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, az esethez a pásztói hivatásos és héhalmi önkéntes tűzoltók vonultak ki. Kiérkezésükkor azonban nem volt tűz, de az izzó és parázsló részeket egy vízsugárral eloltották, valamint egy gázpalackot is kihoztak a fürdőből. A katasztrófavédelem vizsgálja az eset körülményeit és a tűz okát, amely során egy ember életét vesztette.

Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa elárulta, hogy egy idősebb férfi élt egyedül a házban, akire a szomszédja törte rá az ajtót, de nem tudott bemenni a nagy füst és hő miatt, ezért értesítette a tűzoltókat.

– A fürdőszobában találták meg a férfit, akin egyébként kisebb égési sérülések voltak. A mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani, nem volt esély az újraélesztésre. Valószínűsíthetően füstmérgezés okozta halálát – közölte Leskó Diána.

Szabó Mihály, a falu polgármestere nagyon sajnálja a tragikus esetet. Mint mondta, a 67 év körüli férfi régóta alkohol problémákkal küzdött, több gond is volt vele az elmúlt időszakban. Az önkormányzat és a helyiek már több alkalommal próbáltak segíteni neki, de nem tudtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában