sportesemény

2021.05.02. 13:09

Többtucat érdeklődő csatlakozott az első Vizslás-Újlaki baráti futáshoz

Az első Szedd a lábad! névre keresztelt programra a helyiek mellett a környező településekről is érkeztek résztvevők.

Veres Edina

NMH / Ladóczki Balázs

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Még az első futva megtett méterek előtt mind Vizsláson, mind Újlakon felállították a májusfát. Ezt követően ez utóbbi településrész központjában a szervezők, Forgó Renáta, Bíró Gábor és – az önkormányzat nevében – Sándor József polgármester köszöntötték a több tucatnyi megjelentet. Nekik a falu vezetése a kezdeményezés nevével fémjelzett egyenpólóval kedveskedett, majd a rajtjel elhangzása után a sportolni vágyók nekivágtak a hat kilométeres táv teljesítésének.

A település vezetője érdeklődésünkre elmondta: egy régi tradíciót elevenítettek fel a május elsejei futással, ami a tervek szerint nem az utolsó volt.

– Szeretnénk, ha ismét hagyományként tekinthetnénk erre az újlaki sporteseményre. Érdekesség, hogy a legfiatalabb tésztvevő egy ötéves kislány volt, akit a nagymamája – egyben a legidősebb futó – kísért el. Örömmel tapasztaltuk, hogy a rendezvényhez sok család csatlakozott, és mindenki örömmel élt a mozgás lehetőségével a járványhelyzet miatti hosszú bezártság után. A legkisebbek között voltak olyanok, akik a szülőkkel együtt biciklivel követték a futókat – mondta Sándor József, aki azt is kifejtette: természetesen a sportolás előtt és alatt is nagy hangsúlyt fektettek a szükséges járványügyi óvintézkedések – például a maszkhasználat – betartására.

 

A vizslási polgármester hozzátette: a célba érő gyerekek zsákbamacskát kaptak ajándékba, míg a felnőtteket Forgó Renáta és Bíró Gábor jóvoltából ásványvíz és egy pohár L-carnitine pezsgő tablettás ital várta. Az eseményen a sífutásban és biatlonban többszörös korosztályos magyar bajnok, Papp Ildikó is részt vett. A salgótarjáni sportoló nem üreskézzel érkezett Vizslás-Újlakra, ugyanis két kupát ajánlott fel a táv teljesítőinek. Ezeket végül az ötéves kislány, illetve egy, a távot szünet nélkül végig futó tízéves kisfiú vehette át a szervezőktől.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában