összefogás

2021.05.09. 13:05

Életek megmentésére fog össze két nógrádi szervezet

A Cserhát Különleges Mentőcsoport és a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat széles körű együttműködési tervezetet készít elő.

L. J.

Balról: Juhász Zoltán, dr. Bablena Ferenc, Szőrös Vilmos és Juhász Orsolya, az egyesület tagja

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Magyarországon évente átlagosan 17 ezer ember eltűnését jelentik be. Közülük a többség épségben előkerül, azonban ezer–ezerkétszáz személyt keresni kell – mondta Juhász Zoltán, a mentőcsoport vezetője.

Szőrös Vilmos, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette, hogy már korábban is segítették az egyesület munkáját. Így az írásbeli megállapodás ezt az összefogást erősíti.

Balról: Juhász Zoltán, dr. Bablena Ferenc, Szőrös Vilmos és Juhász Orsolya, az egyesület tagja
Fotó: L. B. / NMH

– Az önkormányzatunk a térségben eltűnt személyek felderítését helyismerettel és önkéntesekkel tudja segíteni. A kereséseket az egyesülethez társulva és annak irányítása alatt végezzük – hangsúlyozta Szőrös Vilmos. Az elnök azt is szeretné, ha a rendezvényeiken is részt vennének a mentőcsoport tagjai.

Dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke is támogatja a két szervezet összefogását, ugyanis fontosnak tartja az emberi élet védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában