testépítés

2021.05.22. 18:56

A testépítők között is helytáll: így tartja magát formában a rétsági tűzoltó

A rétsági tűzoltó számára mindig is a testmozgás volt a legfontosabb. Ezt tanácsolja azoknak akik most kezdenek edzőterembe járni.

Nool

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook

Korábban már portálunk is beszámolt Rigó Richárdról, a testépítő versenyen világbajnoki ezüstérmet szerzett főállású tűzoltóról, aki mindemellett még favágással is foglalkozik.

„A testmozgás a legfontosabb” – vallja Rigó Richárd. A fantasztikus formájáról ismert Ricsi a rétsági katasztrófavédelmi őrsön dolgozik tűzoltóként, emellett pedig fekvenyomó és testépítő versenyeken is komoly sikereket ér el – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Az elhízás elleni világnap kapcsán kérdés nélkül vágja rá, hogy az egészséges élet alapja a testmozgás. Hiába figyel valaki oda arra, hogy „jól kajáljon” nem ugyanaz lesz az elfogyasztott táplálék „belső égése”, ha nem sportol rendszeresen – mondja.

Komoly sikereket ér el a testépítő versenyeken a rétsági tűzoltó | Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook

Ricsi most egy fotózásra készül, így ezekben a hetekben maga is diétázik. Ez azonban nem egyenlő a koplalással, csupán azt jelenti, hogy kizárólag egészséges alapanyagokból készült táplálékot vesz magához. Egyébként kiskorában sem volt elhízva, már gyerekként is rendszeresen sportolt, a helyi kézilabdacsapatot erősítette.

Ahhoz, hogy egész évben formában legyen, Ricsi hét-nyolc súlyzós és öt-hat aerob edzést csinál meg hetente, egy átlagembernek azonban heti háromszor egy óra mozgás is tökéletes indulásnak. Azoknak, akik most kezdenének el edzőterembe lejárni, Ricsi mindenképpen azt tanácsolja, hogy keressenek egy olyan szakembert vagy hozzáértő barátot, akiben meg tudnak bízni, és aki mellett az alapokat el tudják sajátítani. A szabályos végrehajtás és a fokozatosság a lényeg – vallja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában