támogatás

2021.04.25. 08:18

Milliókkal támogatja a bank a Nógrád megyei kórházakat

Az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével csaknem 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásokra – írja a bank portálunknak megküldött közleménye.

NMH

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az adományban részesülő kórházakra, iskolákra régiók szerint tettek javaslatot, hogy a helyi igényeknek, szükségleteknek legjobban megfelelő eszközadományok juthassanak el az intézményeknek.

Nógrádban az OTP Bank 8 millió forint értékű eszközzel segítette a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházat, 4 milliós eszköztámogatást kapott a pásztói Margit Kórház.

A salgótarjáni intézménynek egy mobil röntgenberendezést vásároltak, ami nagy segítség a kórház számára a Covid-ellátásban, ugyanis a gép használata mellett nem kell a fekvőhelyükről elmozdítani a betegeket. A pásztói intézménynek többek között kar- és lábmozgató készüléket, illetve kerekes zuhanyzószékeket vásároltak az összegből.

A kórházaknak nyújtott támogatás fő célja, hogy a bank ilyen módon is hozzájáruljon a koronavírus elleni küzdelemhez és védekezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában