teszt

2021.04.05. 15:25

Húsvéti csokoládé nyulakat teszteltünk – mutatjuk melyik a legfinomabb

Kilenc csokit kóstoltunk meg, hogy kiderüljön, melyik a legjobb húsvéti csokinyuszi. Íme az eredmény!

Nool

Fotó: K. K.

Arra voltunk kíváncsiak melyik a legfinomabb húsvéti nyuszi, így kilenc különböző nyulat kóstoltunk meg, amit 1-10-ig pontoztunk íz, illat és állag alapján.

Kilencedik helyezett: Tarcha World Kft., „noname” húsvéti nyúl figura. Pontszám: 4,3

Könnyen olvad és törik. Az illata leginkább a tortabevonóhoz hasonlít, az ízén lehet érezni, hogy nem a legjobb minőségű alapanyagokból készült, leginkább kakójellegű. 41% százalék kakaót tartalmaz.

Nyolcadik helyezett: Figaro – Kék nyúl. Pontszám: 5,3

Vidám csomagolású, egyszerű ízvilágú, törésre hajlamos nyuszi figura, enyhén kakaós illattal és cukros utóízzel. 35% kakaót tartalmaz.

Hetedik helyezett: Figaro tejcsokoládé figura. Pontszám: 5,3

Szinte ugyanaz, mint az előző nyúl, de ez már nehezebben törik, vastagabb falú és zsírosabb hatású. A csoki ízén és illatán kevésbé lehet a kakaót érezni, inkább cukros-tejes utóízű. 35% kakaót tartalmaz.

Hatodik helyezett: Szerencsi étcsokoládé nyúl. Pontszám: 7,3

Rendkívül kemény állagú, ízét főképp a kakaó uralja, utóíze kesernyés a magas kakaótartalma miatt. Nem biztos, hogy a gyermekek kedvence lesz. 70% kakaót tartalmaz.

Ötödik helyezett: I. D. C Kft, banánlikőr ízű krémmel töltött húsvéti nyúl. Pontszám: 8

Alig maradt le a dobogóról a különleges húsvéti csoki. Kicsi és finom, egyetlen hátránya, hogy alkoholtartalma miatt gyermekeknek nem adható. Arra nem sikerült rájönnünk, hogy a banán íz és a húsvét, hogyan talált hasonlóságot, de meglepően finom lett a végeredmény. 35% kakaót tartalmaz.

Negyedik helyezett: Milka csoki nyuszi figura. Pontszám: 8

Ebből is a kisebb kiszerelésűt választottuk, de több méretben is kapható. A megszokott finom tejcsokoládé íz érvényesül, kissé karamellás beütéssel, könnyen olvad, mérete miatt kevésbé törik, akár a szatyor aljára is bedobható. 30% kakaó tartalommal.

Harmadik helyezett: Boci nyuszi figura. Pontszám: 8, 6

Finom, jó minőségű csokinyuszi, ugyanaz mint a Boci táblás csokija. Csomagolása rendkívül aranyos, de törékeny nyulat rejt. 30% kakaó tartalommal.

Második helyezett: Kinder húsvéti nyúl. Pontszám: 9,3

Vastagabb falú nyúl, jellegzetes tejes-csokis ízű és illatú, akárcsak a Kinder tojás. Nem csalódtunk benne, hamar elfogyott. 14.5% kakaótartalommal.

Első helyezett: KitKat csokinyuszi ropogós búzapehellyel. Pontszám: 9,6

Nehéz döntés volt meghozni, de végül a KitKat csokinyuszija került az első helyre. A hihetetlenül kellemes ízű csokoládényúl búzapehely darabokat rejt. A kettő együtt rendkívül finom. Nem túl markáns kakaós és nem is túl édes íze van, pont jó.Vastag falú, így nehezen törik, a szánkban viszont elolvad. 29% kakaótartalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában