adatszolgáltatás

2021.04.09. 14:23

A járványhelyzet nagymértékben befolyásolta a megyei intézmények munkáját

A Nemzeti Művelődési Intézet Megyei Igazgatósága is elkezdte a közművelődési statisztikai jelentések ellenőrzését és javítását – közölte a szervezet közleményében.

N. O.

A mátranováki művelődési ház átadóján 2019-ben. Tavaly jóval kevesebb rendezvényt tartottak

Forrás: NMH/Archív

Fotó: H. M.

Szűkebb hazánkban is a Kultstat internetes felületén érkeztek folyamatosan az adatszolgáltatók jelentései.

Mint kiderült, megyénkben összesen 120 közösségi színtér, hét közművelődési intézmény, négy közművelődési nonprofit korlátolt felelősségű társaság, valamint 99 közművelődési célú civil, illetve gazdasági szervezet szolgáltatott adatot a tavaly végzett tevékenységéről.

A mátranováki művelődési ház átadóján 2019-ben. Tavaly jóval kevesebb rendezvényt tartottak
Fotó: H. M. / NMH/Archív

A Nemzeti Művelődési Intézet arról is beszámolt továbbá, hogy a világjárvány miatt kialakult egyedi helyzet miatt az adatszolgáltatás határideje 2021. március 31-re módosult.

Az adatlapok kitöltéséhez a megyei igazgatóság munkatársai ebben az évben is sok segítséget nyújtottak az adatszolgáltatók számára.

Az intézet oldalán arra is kitértek, hogy a koronavírusra való tekintettel a jelentőlap új tartalommal bővült, mert a felületen megjelent az online tevékenységekre vonatkozó adatkérés is. A közművelődési intézményeket és közösségi színtereket érintő kötelező zárvatartás a feladatokat is nagymértékben módosította. Ennek eredményeképpen a munka új platformokra, azaz az online térbe helyeződött át. Az adatlap ez irányú módosítása lehetőséget biztosított arra, hogy a beérkezett adatok reálisabb tájékoztatást adjanak a tavaly folytatott közművelődési tevékenységekről.

Az adatlapok országos zárását követő összegzések, valamint elemzések hozzájárulnak az országos és megyei szintű stratégiai tervezésekhez, ráadásul segítik a megyei igazgatóság területi feladatellátását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában