medveészlelés

2021.03.12. 14:33

Medve lábnyomára bukkantak Diósjenő határában

Csütörtökön röppent fel a hír a közösségi oldalon, hogy újabb medve lábnyomára bukkantak Nógrád megyében.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt néhány évben megszaporodtak a barnamedve észlelések Nógrád megye területén. Ezúttal Diósjenő közelében örökítették meg egy medve talpnyomát. A természetjárókat a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Nógrádi medvék közösségi oldalán figyelmeztetik.

Tavaly Nógrád megyében több esetben is észleltek barna medvét, ami arra engednek következtetni, hogy a faj megtalálta élőhelyét nálunk, immár folyamatosan jelen van. Először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült vadkamera felvétel egy anyamedvéről és bocsairól, egy hónappal később pedig valószínűleg ugyanezt a medvecsaládot látták Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen. Június végén Érsekvadkert erdős területén fotóztak le egy barnamedvét, melynek észlelését később a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága is megerősített. Júliusban Szanda bánya területén bukkantak egy medve talpnyomára, szeptember elején pedig egy fiatal nő találta szembe magát egy példánnyal Szente egyik erdős területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában