nem lesz locsolkodás

2021.03.30. 11:20

Jelentős a bevételkiesés: idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál

Idén sem rendezik meg a Hollókői Húsvéti Fesztivált és a locsolkodást, elmaradnak a Nógrád megyei világörökségi faluban a hagyományőrző programok is – tájékoztatta az MTI-t Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Lászlók Judit

A megye idegenforgalmának zászlóshajója a világörökségi helyszín, Hollókő

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Kelecsényi Péter közleményben azt írta: az immár két éve elmaradó Húsvéti Fesztivál, annak hagyományőrző forgatagával a vendégeknek és a szervezőknek is hiányzik. Ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 20. és 22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek ugyanolyan formában, mint húsvétkor teszik. Ennek részleteiről a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

Kelecsényi Péter kitért arra, hogy a hatályos szabályoknak megfelelően a kézműves- és ajándékboltok mellett a kiállítások sem látogathatók. A turisták nem kereshetik fel a várat sem.

A településre érkező túrázókat, sétálni vágyókat korlátozott számban, a faluban rendelkezésre álló parkolóhelyek erejéig tudják fogadni. A forgalmat a helyi polgárőrség mellett a rendőrség is irányítani fogja. A vendéglők, élelmiszert árusítók és a piac árusai elvitelre értékesíthetnek a szabályokat szintén betartva.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Szabó Csaba, polgármestert is, aki sajnálatosnak tartja, hogy a község legfontosabb és nemzetközileg is elismert eseménye, immár másodszor marad el a járványhelyzet miatt.

– Nagyon vártuk, hogy idén megrendezésre kerüljön a Húsvéti Fesztivál, azonban az egészség védelme fontosabb – mondta Szabó Csaba. Hozzátette: – Sajnos, jelentős a bevételkiesés. A vállalkozások is nehéz helyzetbe kerültek, és már van olyan, aki a tevékenysége abbahagyásán gondolkozik. Ezért bízunk abban, hogy hamarosan visszaáll minden a régi kerékvágásba.

A polgármester arra kéri a húsvét idején a településre látogatókat, hogy tartsák be a járványügyi intézkedéseket, többek között viseljenek szájmaszkot, ügyeljenek a távolságtartásra és a kézfertőtlenítésre. Emellett szeretné felhívni a túrázók figyelmét arra, hogy óvják a környezetet és a kirándulás során keletkezett szemetet a kihelyezett kukákba dobják bele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában