minden csepp számít

2021.03.28. 13:50

Itt lehet vért adni a négynapos ünnep előtt Nógrád megyében

A négynapos húsvéti ünnep előtt a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete arra buzdít minden segíteni szándékozót, hogy vegyen részt véradáson.

G. E.

Harmincnál is többen cselekedtek így

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– Húsvéti véradásra várjuk a donorokat március 29-én, hétfőn 8 és 16 óra között a megyeszékhelyen, a területi vérellátóban – mondta Tóthné Simon Andrea véradásszervező koordinátor. – Az érkezőknek csokitojással és meglepetés ajándékkal háláljuk meg az önzetlenségüket.

Mint mondta, nagy szükség van a véradók segítségére annak érdekében, hogy az ünnepek alatt is megnyugtató vérkészletre számíthasson az egészségügy. A szakember arra is kitért, hogy a fertőzöttek számának emelkedése miatt a Kisbágyonban és Palotáson tervezett esemény elmarad a hosszú hétvége előtt. Ezért bíznak abban, hogy minél többen részt vesznek a március 29-i véradáson.

– Azokat, akik a fenti időpontban nem tudnak megjelenni, április 6-án, kedden várjuk a vérellátó épületében – mondta a koordinátor. – Itt 8 és 14 óra között lesz arra lehetőség, hogy a karjukat nyújtsák a donorok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában