ünnepi készülődés

2021.03.31. 14:26

Húsvéti díszbe öltöztették a parkokat és a buszmegállókat Dorogházán

A közterületek, a parkok és a buszmegállók is húsvéti díszbe öltöztek a közelgő ünnep alkalmából. Közösségi összefogásnak köszönhetően szépült a település.

G. E.

Forrás: NMH

Fotó: G. E.

Az önkormányzat felhívásához, amely arra buzdította a helyieket, hogy különféle dekorációval tegyék szebbé, színesebbé lakókörnyezetüket, meglepően sokan csatlakoztak. A helyi képviselő-testület tagjai, az óvoda és a Picúrka Gyermekház dolgozói a gyerekekkel közösen kivették a részüket a feladatokból. A helyiek közül is többen jó ötletekkel és azok megvalósításával járultak hozzá a kezdeményezéshez.

A falu parkjait színes virágok, tojásfa, barkaágak, fából és hungarocellből kialakított nyuszik és szalmatyúkok népesítik be. A buszmegállókban várakozók is különböző díszekben gyönyörködhetnek. A gyerekek saját kezűleg vágták ki a fákra aggatott tojásokat, amelyekre kedves üzeneteket is írtak.

– Örülök annak, hogy közösségi összefogással sikerült megszépíteni a falu köztereit – fogalmazott Kővári Lászlóné polgármester, hozzátéve: – Az is örvendetes, hogy az adventi időszaktól eltérően, most nem lopták el és tették tönkre a díszeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában