hószobor

2021.02.12. 16:06

Megépült, de gyorsan el is tűnt a gigantikus nógrádi hópénisz (18+)

A sóshartyáni emberek arcára döbbenetet és egyben mosolyt csaltak azok az ismeretlen „hószobrászok”, akik szerda reggelre egy hatalmas hópénisszel lepték meg őket a faluközpontban.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A település önkormányzata egy-egy jeles ünnephez közeledve arra utaló alkotásokat szokott elhelyezni a faluközpontban, de arra most senki sem számított, hogy a téli éj leple alatt ismeretlen alkotók is bizonyítani szeretnék a kreativitásukat.

 

A lehetőség persze mindenki számára adott, ám a helyiek bíznak benne, hogy a jövőben ennél azért vállalhatóbb hószobrokat alkotnak a „művészek”. A hópéniszt – még ha megmosolyogtató is sokak számára – a faluvezetés nem tartotta illendőnek a frekventált közterületen, így hamar eltakaríttatták azt a dolgozóikkal.

Nem ez az első ilyen „alkotás” a megyében

Úgy tűnik, ez a téma nem egyedi a Nógrádban alkotó, alkalmi hószobrászok körében. Február első napjaiban járta be a közösségi médiát a hír és egy fotó, miszerint a salgótarjáni Kemerovó-lakótelepen is feltűnt egy hasonló építmény. Annak további sorsáról nem tudunk.

Borítóképünk illusztráció!

Címkék#hóember

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában