paralimpia

2021.02.22. 09:47

Különleges összeállítással készül a városi tévé a magyar parasport napján

Immár negyedszer ünnepeljük a magyar parasport napját, amelynek a jelmondata: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni”. A Magyar Országgyűlés 2017 decemberében egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a magyar parasport hagyományainak és sikereinek megünneplését. Azóta ezt minden esztendőben február 22-én tartják meg.

Gerhát Karina

A magyar parasport hagyományait ünnepelik

Forrás: Pexels

– A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a parasportok, illetve a parasportolók megünneplésére készülve idén is együttműködésre hívta az ország településeit. Kérik, hogy lehetőségeik szerint emlékezzenek meg a magyar parasport napjáról, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a felhíváshoz Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott. Ezen alkalomból a Salgótarjáni Városi Televízió összeállítással készül a magyar parasport napjára.

– A február 22-én, hétfőn, 19 óra 30 perctől képernyőre kerülő műsorban a nézők beszélgetést tekinthetnek meg Bulyovszky Veronikával, a Palóc Roham salgótarjáni sportközösség oszlopos tagjával. Annak a SalGo névre hallgató jótékonysági akadályfutó versenynek az egyik főszervezőjével, amelynek keretében az országban elsőként rendeztek akadályversenyt kerekesszékes emberek számára – tudtuk meg Balogh Katalintól.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette továbbá: az összeállításban megszólal dr. Dániel Zoltán alpolgármester is, aki a megyeszékhely önkormányzatának attitűdjéről beszél a fogyatékkal élők sportolásával kapcsolatosan, vagyis arról, hogyan támogatják a parasporteseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában