Magyargéc

2021.01.20. 13:43

Pályázati forrásból erősödnek Magyargécben

– Önkormányzatunknak kevés a bevétele. Nagyrészt csak sikeres pályázatainknak köszönhetően tudunk fejleszteni, felújítani. Élünk is minden ilyen lehetőséggel, hogy a települést fejlesszük, a szolgáltatások színvonalát javítsuk – mondta Velki Róbert, Magyargéc polgármestere.

Sz. F.

Velki Róbert: „Több pályázatunk is elbírálásra vár”

Az elmúlt években több fejlesztésre is sor került a községben. A külterületi utak korszerűsítésére 30 millió, a zártkert kialakítására 10 millió forintot kaptak. Utóbbi összeget gyümölcsös telepítésére fordítják. Pályázati pénzből és a komoly összefogásnak köszönhetően, belülről és kívülről is megújult a templomuk. Járdákat, utakat újítottak fel. Több, felszíni vizet elvezető árkot mederlapokkal béleltek ki. Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében meghirdetett pályázaton 85 millió forint támogatásban részesült.

Velki Róbert elmondta, hogy ebből az összegből a XXI. század igényeinek megfelelő orvosi rendelőt alakítottak ki. A falu másik büszkesége, az idősek nappali ellátását biztosító épület. A polgármester hozzátette, hogy a ház kibővítésére 100 millió forintot kaptak az Európai Uniós keretből. A pénz kevésnek bizonyult, ezért önkormányzati keretből új tervet készítettek. Végül plusz 15 millió forintot biztosítottak számukra. A 240 négyzetméteres területen az idősek nappali ellátása mellett helyet kap a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, a Házi Gondozók Központja, valamint a szociális étkeztetés.

A helyi Jelenlétház felújítására nyolcmillió forintot fordítottak.

A társtelepülés, Kisgéc Ady Endre utcájának felújítására pályázatot nyújtott be az önkormányzat. A polgármestertől megtudtuk, hogy több pályázatuk is elbírálásra vár. Többek között illegális szemétlerakók felszámolására pályáztak, Kisgéc területén pedig a ravatalozó felújítására. Szeretnének megvásárolni egy elhanyagolt állapotban lévő ingatlant, amit a közmunkások, a közösség használatára felújítanának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában