támogatás

2021.01.05. 07:37

Önerőből is biztosít majd tüzelőfát az önkormányzat a nagylóci háztartásoknak

A település önkormányzata közel hétmillió forintot nyert el szociális tüzelőanyag támogatására.

L. J.

A település önkormányzata közel hétmillió forintot nyert el szociális tüzelőanyag támogatására.

Forrás: NMH

Fotó: Illusztráció

Ebből 175 nagylóci háztartást tudtak támogatni mintegy két köbméter fával. Ezt a mennyiséget még az ünnepek előtt ki is osztották a rászoruló családok számára. Azonban a község önkormányzata nemrégiben úgy döntött, hogy önerőből is biztosít tüzelőfát mindazoknak, akik nem feleltek meg a szociálistűzifa-rendelet feltételeinek, ugyanakkor bizonyosan tudható, hogy nehéz anyagi körülmények között élnek.

Egy köbméter fát szállítanak ki azoknak, akik az első alkalommal kimaradtak | Fotó: Illusztráció / NMH

– Nagyon sok helyi lakos adta be a kérelmet a szociálistüzelőanyag-támogatásra, azonban nem mindenki felelt meg a feltételeknek. Az önkormányzat viszont jól tudja, hogy az elutasítottak között vannak olyanok, akiknek szintén szüksége lenne ilyen jellegű segítségre – mondta Szalai Gábor. Nagylóc polgármestere hozzátette: – Ezért az önkormányzat úgy határozott, hogy a visszautasítottak közül húsz családnak biztosít háztartásonként egy köbméter tüzelőfát önerőből.

Ez körülbelül félmillió forintos kiadást jelent majd a község költségvetésében. A kérvényt már lehet igényelni a polgármesteri hivatal portáján, így remélhetőleg még januárban további húsz család támogatását sikerülhet megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában