utazás

2021.01.17. 19:50

Nem hiszed el, hány helyet fedezett már fel a pásztói világjáró lány

A pásztói Till Anilla egyedül járta végig az El Caminót, de magyar zarándokúton is volt már, valamint a világ számos országába is elutazott. Útjait rendszerint dokumentálja, így bárki megismerkedhet izgalmas kalandjaival.

Nagy Orsolya

A fiatal világutazó első repülőútján tizennyolc évesen vett részt. Párizs után az Egyesült Államokba is eljutott Beküldött fotók

Mindössze 26 éves és már 35 országban járt, jelenleg pedig Svédországban tanul Till Anilla, aki érdekes részleteket osztott meg életéből portálunkkal.

– Budapesten tanultam kommunikáció szakon, de szerettem volna továbbfejleszteni magam ebben a szakmában. Mivel mindig is szerettem világot látni, ezért úgy döntöttem, hogy tanulmányaimat valamelyik európai országban folytatom, így kerültem Svédországba, Jönköpingbe, ahol fenntartható kommunikáció képzésen vagyok 2019 augusztusa óta – mondta el Till Anilla. Hozzátette: nagyon élvezi az ottlétet és tetszik neki az ország. Természetesen hiányoznak a szerettei, ugyanakkor nem drága a repülőjegy és sűrűn vannak járatok, így háromhavonta hazalátogathat.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A fiatal lány felidézte az első külföldi utazásait is. Tizennyolc éves volt, amikor először ült repülőn és éppen Párizsba tartott. Ugyanebben az évben az Egyesült Államokban is volt, ahol három hónapot töltött és egy nyári táborban dolgozott. Ezt követően mindig kereste a lehetőségeket az utazásra.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

– Az egyetemi éveim alatt is sokat voltam külföldön. Például Amerikába még kétszer ellátogattam, de jártam ismét Franciaországban, valamint Finnországban is. Ezen túlmenően voltam egyebek mellett Marokkóban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban, Németországban, Norvégiában, Angliában, Romániában és Mexikóban is – árulta el Anilla, aki társaságban is szeret utazni, ugyanakkor gyakran egyedül vág neki a világnak. Olyankor ugyanis teljesen arra koncentrál, amire szeretne, és egyben kihívást is jelentenek számára a feladatok, hiszen minden felmerülő problémát saját magának kell megoldani. A magányos utazás ráadásul jó önismereti lehetőség is az ember számára. Az Északi sarkkörhöz is egyedül zarándokolt el és egyáltalán nem bánta meg, nagyon élvezte az ott töltött időt.

A pásztói lány minden utazását dokumentálja, az érdeklődők a legnagyobb videómegosztó oldalon tekinthetik meg az ezekről szóló filmjeit. Mint mondta, emlékeket gyűjt, amelyeket az interneten keresztül mások is megismerhetnek. Az ismerősei és családtagjai a videók által láthatják, hogy mi történik vele egy-egy út során, de az is nagyon jó érzéssel tölti el, ha ismeretlenek megnézik és így inspirálhat másokat.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anilla arra is kitért, hogy előfordult már egy-két váratlan helyzet, például Mexikóban veszélyes környékre tévedtek és figyelni kellett az épségükre, vagy amikor hóvihar miatt kellett visszafordulnia az egyik repülőgépnek. Terveivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a koronavírus miatt jelenleg nem utazhat, de nagyon várja már a tavaszt, hogy teljesen feltérképezhesse Svédországot. Ezenkívül túrát is tervez, hamarosan pedig ismét költözik, ugyanis doktori képzésre jelentkezik majd, mert kommunikációkutatással szeretne foglalkozni. Azt még nem tudja, hogy tanulmányait mely országban folytatja, de az már biztos, hogy valamelyik európai városban.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Csaknem nyolcszáz kilométert gyalogolt az El Camino zarándokúton

A fiatal lány végigjárta a világ legismertebb zarándokútját, az El Caminót. – Huszonnégy éves voltam, amikor belevágtam és 26 nap alatt jártam végig az utat, amely során naponta hozzávetőlegesen 30 kilométert gyalogoltam. Összesen 779 kilométert tettem meg. Eleinte nagyon nehéz volt, mert a szervezetemnek meg kellett szoknia a sok gyaloglást, de túllendültem rajta. Kialakítottam egy napirendet, a szállásokon pihentem és ettem, az út során pedig rengeteg érdekes emberrel találkoztam és beszélgettem – idézte fel Till Anilla. Kifejtette: az tetszett a legjobban számára, hogy a napi nyolcórás gyaloglás alatt rendezni tudta gondolatait és a végén sokkal nyugodtabbá vált, ráadásul mindig szép környezet vette körül. Tavaly nyár végén egy magyar zarándokúton is részt vett, amely Esztergomból indult és Máriagyűdben ért véget. Ezt a több kisebb falut érintető, 431 kilométer hosszú utat 14 nap alatt tette meg. Amiatt is érdekesnek bizonyult ez a zarándoklat, mert így sok olyan csodálatos helyet ismert meg hazánkban, ahol korábban még nem járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában