kreativitás

2021.01.09. 08:59

Kihirdették a somoskőújfalui mézeskalács verseny közönségdíjasait

Mint arról korábban már beszámoltunk, a település önkormányzata a 2019-es nagy sikerre való tekintettel tavaly ismét egy mézeskalácsfalu közös megépítésére invitálta a község lakosságát.

G. K.

Csodálatos látványt nyújtottak a kreatív alkotások

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Az ügyes somoskőújfalui lányok, asszonyok, vállalkozó kedvű férfiak, családok, illetve baráti társaságok által saját kezűleg készített mézeskalács házakat várták a szervezők. A szorgos helyi lakosok tavaly is csodálatos remekműveket alkottak, amelyekre január 3-ig, vasárnapig lehetett szavazni a település közösségi oldalán. Aznap délben lezárult a voksolás, és kiderült, hogy a legtöbb szavazatot Szentiványi Tímea és Hakkel Emili Hanka gyönyörű alkotása kapta.

– A közönségdíjat, ami egy ajándékcsomag, hamarosan személyesen juttatjuk el a győzteseknek. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik elhozták a szebbnél szebb műveiket, hozzájárulva ezzel a mézeskalácsfalu megépítéséhez, településünk hírnevének öregbítéséhez – mondta el portálunknak Tábori Anita.

Csodálatos látványt nyújtottak a kreatív alkotások
Fotó: L. B. / NMH

A település alpolgármestere hozzátette: a mézeskalácsfalu Czikora Csilla és Vidáné Andrea, Deák Jánosné, Póti Lili és Fülöp Jázmin, Erdélyi Anett, Szentiványi Tímea és Hakkel Emili Hanka, Szilágyiné Sándor Gertrúd, Medved-Juhász Marianna és Szabó Nikoletta, Pasek Viktória, Tábori Anita, illetve Fülöp Gabriella alkotásaiból állt össze.

– Tavaly 11 mű érkezett, nagy örömünkre a járványhelyzet ellenére is közel azonos számú, mint 2019-ben. Ezek között megtalálható a somoskői vár, két templom, illetve különféle kis házikók is színesítik a csodálatos látványt – mondta el portálunknak Tábori Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában