tűzoltókutya

2021.01.24. 11:00

Kimaxolja a nyugdíjas életet Brúnó, az ország leglustább tűzoltója

A salgótarjáni tűzoltóságon nevelkedett Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya már új szolgálati helyen látja el feladatait, és jelenti: nagyon jól van.

Nool

Brúnó kutya, háttérben a somoskői várral

Forrás: Nógrád MKI

Ahogy arról tavaly júniusban beszámoltunk, visszavonult az ország leglustább tűzoltója, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál szolgáló Brúnó százados. Nyugdíjas napjairól a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán adtak hírt.

A labrador új szolgálati helyéről jelenti, hogy nagyon jól érzi magát továbbra is, leginkább a kedvenc szenvedélyének él: nagyokat szunyókál és tovább fejleszti horkolási technikáját. Csak az változik, hogy új otthonában éppen hol, milyen pózban végzi legkedvesebb tevékenységét.

Brúnó továbbra is a kedvenc szenvedélyének él
Fotó: Nógrád MKI

Előfordul azért, hogy gazdái unszolására erőt vesz magán, és kirándulásra adja fejét. Ilyenkor még Nógrád megye magasabb pontjaira is felmerészkedik, szerencséjére a magaslati levegő úgy elnyomja, hogy hazatérve ismételten hobbijának hódolhat.

Brúnó kutya, háttérben a somoskői várral
Fotó: Nógrád MKI

A zsemleszínű labrador idén lesz nyolc éves. Brúnó 2013. május 10-én látta meg a napvilágot Egerben, a salgótarjáni laktanyába még ugyanazon év októberében érkezett az állomány nagy örömére.

Ötödik szülinapján azt is megtudtuk róla, hogy Salgótarjánba érkezése után nem sokkal később rendfokozatot is szerzett, elsőtiszt lett. A tűzoltóságon töltött évei alatt pedig századossá fejlődött.

Brúnó nagy örömmel fogadta a laktanyába érkezőket és élvezte a simogatásokat, dögönyözéseket. Mindeközben pedig a legkedvesebb két tevékenységének, a napozásnak és az alvásnak hódolt. Brúnó a havat is szereti, téli látogatásunk során vidáman kapta el a felé dobott hógolyókat. Szolgálati ideje alatt nagyon sok tűzoltóval mély barátságot kötött és mindenkit szeretett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában