fejlesztés

2021.01.21. 14:08

Idén még tovább fejlődhet a közkedvelt bánki strand

Címkék#strand

A tóparti település legfőbb vonzereje az idegenforgalomban rejlik, viszont a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat éppen ez a terület sínylette meg a leginkább. A községben azonban nem panaszkodnak, sőt, nagy hangsúlyt helyeznek a közkedvelt strandfürdő korszerűsítésére.

H. H.

Torma Andrea polgármester a strand impozáns bejárata előtt

Forrás: NMH

Fotó: T.Dominik

Torma Andrea polgármester elmondta, fokozott figyelmet fordítottak a korlátozási intézkedések során a lakosság ellátásának körültekintő biztosítására, amihez példaértékűen viszonyultak az emberek, jelezve a közösség erejét. Az önkéntes „utcabizalmik” kiválóan tették és teszik azóta is a dolgukat, munkájukat a nyáron elismerő oklevéllel díjazta az önkormányzat.

– Bár elvonásokkal és bizonytalanságokkal nehezített év áll előttünk, feltétlenül bizakodóak vagyunk – fejtette ki a polgármester. – Kiszámítható és felelősségteljes gazdálkodást folytat az önkormányzat, ezáltal 2020-ban rendelkezésre állt kellő mennyiségű tartalék, amihez válsághelyzetben nyugodtan nyúlhattunk. Ez tavaly hatalmas segítséget jelentett, így minden szolgáltatást kielégítő színvonalon nyújthattunk a lakosságnak, és szerencsére a járvány ellenére a nyári turisztikai szezon is jól sikerült.

Torma Andrea hozzátette, az elmúlt esztendőben több fejlesztést valósítottak meg, illetve kezdtek meg, amelyek átnyúlnak 2021-re. Ezek közül legjelentősebb a strandfürdő korszerűsítése, amely új, impozáns tóparti bejáratot kapott, és a jelenleg zajló kivitelezés eredményeként a belső területe is teljesen megszépül, illeszkedve a huszonegyedik század követelményeihez. Hasonlóképpen felújítják a szlovák tájházat, illetve tervbe vették egy termelői piac kialakítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában