Szécsény

2021.01.19. 10:53

Bízni kell az oltásban és minden hozzáértőben a szécsényi főorvos szerint

Dr. Barrak Ahmad, a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum igazgató főorvosa az elsők között kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Mint mondja, orvos családtagjai szintén beolttatták magukat.

L. J.

– A Covid–19 elleni vakcinára a járványhelyzet és a védekezés szempontjából igen nagy szükség van – mondta dr. Barrak Ahmad. Hozzátette: – Mindenkinek azt javaslom, hogy előzetesen regisztráljon. Ugyanis az oltás elengedhetetlen az élet újraindításához.

Dr. Barrak Ahmad az elsők között kapott védőoltást

Fül-orr-gégész szakorvosként kiemelkedően fontosnak tartja a légzőrendszer védelmét. Így helyesnek véli a szájmaszk viselését és a folyamatos fertőtlenítést, hiszen ezek által lehet csökkenteni a fertőzésveszélyt.

– Tudomásul kell venni, hogy a koronavírus igenis létezik, ezért nélkülözhetetlen, hogy védekezzünk ellene. Ezt a harcot csak a vakcina beadatásával tudjuk megnyerni. Itt nemcsak magáról a betegségről van szó, hanem az általa okozott súlyos szövődményekről is. Ezeket azonban az oltással elkerülhetjük – mondta dr. Barrak Ahmad, aki szerint az embereknek általában véve bízniuk kell a védőoltásokban, hiszen tudjuk, hogy azok hatásosak. Emellett bízni kell a szakemberekben is, hiszen az egészségügyi dolgozók sem adatnák be a vakcinát, ha nem lennének abban biztosak, hogy ez szükséges.

Ezek is érdekelhetik