megelőzés

2021.01.07. 17:30

A salgótarjániak az elsők között csatlakoztak a Rákellenes Világsétához

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdette az első Rákellenes Világséta magyarországi szakaszát január 10-ére.

Veres Edina

Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke elmondta: eddig a világ 140 településéről regisztráltak a kezdeményezésre. Amint fogalmazott: büszke arra, hogy a megyeszékhely az elsők között jelezte részvételi szándékát.

– A sétán bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot. A Rákellenes Világséta stafétaként valósul meg. A teljesítéshez minden városnak kijelöltek egy időzónát, amelyek összessége adja majd ki a teljes 24 órás sétát. Ehhez Budapest – és Magyarország valamennyi települése – január 10-én, vasárnap 15 és 16 óra között csatlakozhat. Salgótarjánban lesznek, akik egyénileg, esetleg családdal vagy barátokkal külön-külön vállalkoztak a sétára. Ugyanakkor alakult egy kisebb csoport, akik a Campingnél találkoznak 14 óra 30 perckor és a tó, valamint a Tatárárok környékén teljesítik majd a távot, pontosabban az egy órás időintervallumot – mondta az alapszervezet elnöke.

Kreicsi Mária azt is hozzátette, hogy a részvétel egy ingyenes, internetes regisztrációhoz kötött. a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének vezetője mindemellett arra kéri a résztvevőket, hogy a gyaloglás közben se feledkezzenek meg a maszkviselés és a védőtávolság betartásáról. A sétálók a közösségi oldalakra feltöltött fotók és videók segítségével lesznek összeköttetésben és láthatják, hogyan folytatódik a séta a világ városain keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában