megemlékezés

2020.12.21. 06:46

Volt munkatársunkról nevezték el a salgótarjáni sajtódíjat

A megyeszékhely önkormányzata a nyár végén, életének 102. évében elhunyt arany- és vastollas újságíróról, volt munkatársunkról, Bobál Gyuláról nevezte el frissen alapított sajtódíját, amelyet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én adnak át először.

H. H.

Bobál Gyula a századik születésnapján

Forrás: NMH Archív fotó

Fotó: H. M.

Huszár Máté alpolgármester tájékoztatása szerint az elismerésre jelölési folyamat nemrégiben zárult le. Az indoklás szerint Bobál Gyula egész életművével, újságírói munkásságával és köztiszteletnek örvendő személyiségével méltónak találtatott arra, hogy Salgótarján sajtókitüntetését róla nevezzék el. A város vezetése ezzel a díjjal ismeri el mindazokat a természetes és jogi személyeket, közösségeket, szervezeteket, akik és amelyek a nyomtatott vagy az elektronikus sajtó területén kiemelkedő szakmai színvonalú munkát végeztek.

Fontos, hogy a díjazottak tárgyilagos, hiteles írásaikkal, műsoraikkal, szerkesztői, fotóriporteri vagy operatőri tevékenységükkel hozzájáruljanak Salgótarján és térsége értékeinek, eredményeinek bemutatásához.

Bobál Gyula a századik születésnapján
Fotó: H. M. / NMH Archív fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában