állateledeles cipősdoboz akció

2020.12.09. 09:43

Menhelyi kutyáknak gyűjtenek élelmet Salgótarjánban

A karácsony közeledtével idén állatmenhelyek és kutyás egyesületek támogatására indít állateledeles cipősdoboz akciót a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület, valamint az Europe Direct Nógrád Megyei Információs Irodája.

P. K.

Nógrád megye állatmenhelyein jelenleg alig akad hely a kutyák számára

Fotó: NMH

December 9-től, mától egészen 21-ig, hétfőig hétköznap 12 és 16 óra között várják – elsősorban száraztápból és konzervekből – összeállított adományokat a Március 15. úti székhelyen, a Polgári Szalonban.

– Azért tartjuk fontosnak e kezdeményezést, mert ebben az embert próbáló időszakban, a járvány közepette kevesebb figyelmet kap az állatvédelem, az állatmenhelyek és az ott dolgozók önkéntesek áldozatos munkája – mondta Fenyvesi Gábor egyesületi elnök.

Fenyvesiné Mester Erika irodavezető hozzátette: az Europe Direct Nógrádban két fontos dologra kívánja felhívni a figyelmet a cipősdoboz akció során.

– Fontos európai uniós célkitűzés a kisállatok illegális kereskedelmének felszámolása, de erőfeszítéseket kellene tenni annak érdekében is, hogy globális tilalom jöjjön létre a kozmetikaipari állatkísérletekkel szemben – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában