csodaszép

2020.12.19. 11:00

Ismét lefotózták a nógrádi fehér szarvast

Nagy valószínűséggel ugyanazt a hófehér „csodaszarvast” sikerült lencsevégre kapni a Szentkúthoz közeli erdőben, amely tavaly télen az egész országot ámulatba ejtette.

Nool

Forrás: turistamagazin.hu

Fotó: Tarnóczi Fédra

Ahogy arról tavaly februárban is beszámoltunk, hófehér csodaszarvas járja a nógrádi erdőket. Az állatot Mátraverebély és a szentkúti erdő környékén kapta lencsevégre a bátonyterenyei fotós, Jakab Lászlóné Emese. Április végén pedig egyik olvasónknak, Hizsnyai Sándornak sikerült találkoznia a különleges állattal, amelyet fényképezőgépével is megörökített szintén Szentkút környékén.

A nógrádi „csodaszarvas” ugyanitt bukkant fel a napokban, a vadról készült fotókat a turistamagazin.hu egyik olvasója osztotta meg.

Fotó: Tarnóczi Fédra / turistamagazin.hu

Tarnóczi Fédra épp Mátraverebély felé tartott autójával, a település melletti Szentkútra, amikor egy tisztáshoz érve, tőle 5-6 méterre megpillantotta a különleges társaságot, négy dámszarvasbikát, köztük egy fehéret. Fédra gyorsan megállt és előkapta fényképezőgépét, hogy megörökítse a fehér szarvast, amelyről már hallott korábban, hogy van egy a környéken, de még sosem találkozott vele.

Fotó: Tarnóczi Fédra / turistamagazin.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában