visszaemlékezés

2020.12.31. 08:45

Ez volt 2020 Nógrád megyében: január

Visszatekintünk az elmúlt évre! Ez történt januárban.

NMH

Balassagyarmaton, a Nyírjesben megtartották a bátrak úszását Fotó: NMH

Általában nem bővelkedik eseményekben az év első hónapja, de tavaly még a pandémia előtti boldog békeidőket éltük, amikor a hagyományos rendezvényeket még nem szorították korlátok közé a biztonsági szabályok. A karácsonyi ünnepkör lezárásaként 6-án a római katolikus templomokban megtartották a vízszentelést. A doni katasztrófára emlékezve emlékmenet volt Őrhalomban. A mérnökbálon díjakat is átadtak, az Év Mérnöke kitüntetést Márkus Pál vehette át. Az első zabari Hidegfesztiváltól a kazári kolbásztöltő versenyig több rendezvényt is megtartottak januárban, és zajlott a színházi élet is.

Január második felében pedig több hagyományos rendezvényt is megtartottak a megyében. Romhányban II. Rákóczi Ferenc és kurucainak 1710-es, utolsó nagy csatájára emlékeztek. Balassagyarmaton a csehkiverés 101. évfordulójáról, ebből az alkalomból számos díjat is átadtak a városban. A közösségi rendezvények is beindultak: a hidegrekord sokszoros magyar bajnoka, Zabar község önkormányzata 2020-ban először rendezte meg a Hidegfesztivált. Számtalan programnak örülhetett a közönség, csak éppen hó nem volt. Fagyos rendezvény helyszíne volt a gyarmati Nyírjes is, a bátrak hagyományos úszásán.

Nézze meg galériánk az év januári eseményeiről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában