horgászverseny

2020.11.01. 13:43

Versennyel tisztelegtek az Ipoly menti horgászok elhunyt társaik előtt

Idén is megrendezték az Ipoly menti horgászegyesületek csapatversenyét, a Balla Árpád-emlékversenyt.

V. E

A győztes csapatok tagjait serlegekkel jutalmazták horgászeredményeikért

Forrás: NMH

Már hagyomány, hogy a vámosmikolai Istvánmajori-holtág ad otthont a baráti megmérettetésnek, amelyen a Szobi Horgász Egyesület (HE), a Letkési Új-Ipoly HE, a Vámosmikola és környéke Sporthorgász Egyesület, a balassagyarmati Mikszáth Kálmán HE, az ipolyvecei Szondy György HE, az Őrhalomi HE és a szécsényi II. Rákóczi Ferenc HE mellett a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége is képviseltette magát.

Kapás Imre, a szövetség ügyvezető elnöke kifejtette: az Ipoly Szakbizottság emblematikus tagja, Deák László a tavalyi évben hunyt el, így az ő emléke előtt is tisztelegni kívántak a versenyen.

A győztes csapatok tagjait serlegekkel jutalmazták horgászeredményeikért
Fotó: NMH

– Sokat köszönhetünk Deák Lászlónak. Például ő kezdeményezte az Ipoly Szakbizottság létrehozását, illetve 20 éven keresztül a vezetője is volt ennek a szervezetnek. Sokat tett a megyei horgászsportért és az Ipoly folyóért egyaránt. Úgy éreztük, hogy az ő emléke előtt is szeretnénk tisztelegni ezzel a versennyel. Éppen ezért nevét a vándorkupán is feltüntették Balla Árpádé mellett, aki a szövetség előző, tragikus hirtelenséggel elhunyt ügyvezetője volt.

Az emlékversenyt az ő tiszteletére hozták létre Gordos Zsolt, a Vámosmikola és Környéke HE elnökének ötlete nyomán még 2017-ben – mondta Kapás Imre. Hozzátette: a rendezvény jó hangulatban telt, és persze elmaradhatatlan volt a szokásos vámosmikolai ebéd, a bőrpörkölt is.

A versenyt végül a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület nyerte meg, így a vándorkupa Vámosmikoláról Balassagyarmatra került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában