LAPSZEMLE

2020.11.06. 21:42

Szocialista polipról írnak a tarjáni közbeszerzések kapcsán

Már az országos sajtóban is téma a salgótarjáni közbeszerzések ügye. A Magyar Nemzet gyanús ügyletekről, szocialista polipról írt pénteken.

Mint arról október elején portálunk is beszámolt, jogi lépésekre készül a helyi Fidesz a tarjáni közbeszerzések miatt. Fenyvesi Gábor frakciószóvivő sajtótájékoztatón sorolta fel akkor, hogy a hajléktalanszálló, a Vadvirág tagóvoda felújításánál és a játszóház építésénél is ugyanazok a cégek kaptak megbízást a várostól, és ezek sorából külön kiemelte a néhány városi prominenshez egyértelműen köthető Triomer Kft.-t.

A Fidesz tarjáni frakciószóvivője októberben emlékeztetett arra is, hogy Fekete Zsolt polgármester a közbeszerzések ellenőrzésére felállított vizsgálóbizottságot, amiben majdnem négyötödös többségben vannak jelen baloldali képviselők, köztük Molnár Károly – városi MSZP-elnök, fejlesztésekért felelős megbízott – is tagja, aki a szóban forgó Triomer Kft. ügyvezetője volt korábban.

A Magyar Nemzet a Triomer kapcsán kiemeli, hogy az elmúlt tíz évben többször volt a kft. ügyvezető igazgatója az az Oláh Péter is, aki idén január 31-ével távozott a Salgótarján Városfejlesztő Kft. éléről, idén nyár óta pedig a Triomer tulajdonosa. Azt írják, hogy a cég „árbevétele 2015-ben még hatvanezer forint volt, de 2016 és 2019 között megtáltosodott: három év alatt csaknem 900 millió forint árbevételt ért el, és több mint 200 millió forint volt az adózott eredménye”. A bevétel jelentős megugrása kapcsán hozzáteszik, hogy Triomer csak az elmúlt évben három nagy értékű pályázatot nyert el a salgótarjáni önkormányzattól, és a Salgó Vagyon Kft. is kötött a céggel százmillió forintos keretszerződést.

„Egyre több jel utal arra, hogy Salgótarjánban valóban egy szocialista polip kelt életre az elmúlt években, amelynek ténykedése jogszabályokba is ütközhet” – írja a Magyar Nemzet, a Fidesz helyi frakciója pedig törvényességi észrevételt tett a kormányhivatalnak a gyanús közbeszerzéseket vizsgáló bizottság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában