vetélkedő

2020.11.05. 20:07

Szakmai tapasztalatszerző úton jártak a salgótarjáni diákok

Erasmus plusz napi játékos vetélkedőt tartottak a közelmúltban a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumában.

G. K

Számos európai országot meglátogattak már a tanulók

Forrás: NMH

A nagy múltra visszatekintő iskola tíz évvel ezelőtt kapcsolódott be az Európai Unió mobilitási programjába, amelynek révén a diákok külföldön is teljesíthetik szakmai gyakorlatukat. Eddig kilenc országban, az intézmény több mint kétszázötven diákja ismerkedett meg idegen nyelven is a leendő szakmájával. Az őket elkísérő tanárok pedig tapasztalatokat, újabb ismereteket szerezhettek mindennapi munkájukhoz.

– Elsősorban ország-, illetve nyelvismereti feladatokra építették a Rozgonyiné Cseh Andrea tanár által vezetett vetélkedőt, amelyen az Európai Unió intézményeit, és az európai országokat kellett beazonosítaniuk, valamint bemutatniuk a diákoknak – mondta el portálunknak Juhászné Janik Beatrix.

Számos európai országot meglátogattak már a tanulók
Fotó: NMH

Az intézmény igazgatója hozzátette: a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum támogatásával szervezett program idén némi hiánypótlásnak is tekinthető. Az iskola diákjai, illetve kollégái ugyanis jártak már szakmai tapasztalatszerző utakon Németországban, Portugáliában, Máltán, Spanyolországban, Finnországban, Olaszországban, Bulgáriában, Csehországon és Horvátországban is, azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem utazhattak csoportosan külföldre. A Táncsics Mihály technikum Szakképzési Mobilitási Tanúsítvánnyal rendelkezik, amivel elsődlegességet élvez a pályázataik elbírálóinál. Erasmus-akkreditált intézmény is, amely most a Kiválósági díjra pályázott, s az ott felállított követelmények 100 pontos listáján tavaly 96, idén pedig 91 pontot ért el. Ez azt sejteti, hogy mivel 85 pont fölött automatikusan jár a további előnyöket jelentő elismerés, azt meg is kapják majd.

Negyedmillió eurós utazási csekkel tervezhetnek

Az iskola jelenleg is meghosszabbított, két évre szóló, közel negyedmillió euró értékű utazási csekk tulajdonosa. A 244 ezer eurót a későbbiekben külföldi szakmai gyakorlatokra és tanulmányi utakra fordíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában