balesetmegelőzés

2020.11.11. 11:21

Körforgalom létesült Nagyorosziban a járművek sebességének csökkentésére

A településen áthaladó forgalom sebességének csökkentése és a forgalombiztonság növelése érdekében átalakították a 2-es főút Rákóczi út-Petőfi úti csomópontját.

L. J.

Forrás: shutterstock

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a forgalomtechnikai eszközök felhasználásával körforgalmat létesítettek. Ezzel jelentős mértékben csökkentve a csomópont térségében a járművek, különösen a kamionok és az autóbuszok sebességét.

– A korábbi 40 kilométer/órás sebességkorlátozás bevezetése nem hozta meg a kívánt eredményt, ezért a rendhagyó körforgalom kialakítással járultunk hozzá a térség közlekedésbiztonságának növeléséhez – mondta Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő cég kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: Az új forgalmi rendnek megfelelő tartós burkolati jeleket festettek fel, valamint részben új szegélyeket alakítottak ki. A körforgalom középszigete fényvisszavető fóliával ellátott korlátozó elemekből áll, ami köré sebességcsökkentő küszöböket is elhelyeztek. A 2-es főúton a körforgalom előtti sávelhúzásoknál elkorlátozó elemeket, valamint megfelelő KRESZ táblákat és útirányjelző rendszert helyeztek ki. Az átalakításnak köszönhetően a meglévő kijelölt gyalogos átkelőnél a középső sziget szélessége jelentősen megnőtt, ezzel növelve a gyalogos közlekedés biztonságát is.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Babicska Károlyt, Nagyoroszi polgármesterét, aki elmondta, hogy nagyon örülnek a körforgalomnak. Ugyanis az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy lassítja a járművek sebességét, köztük a kamionokét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában