közlekedés

2020.11.16. 14:06

A busz és a járat nem ugyanaz – sűrítési vita Salgótarjánban

A Facebookon tett szemrehányást a Volánbusznak és a kormányhivatalnak a veszélyhelyzet miatt elrendelt járatsűrítés kapcsán Fekete Zsolt polgármester. Azt állította, hogy ez mindössze egy buszt jelent Salgótarjánban. A Volán közölte: tíz mentesítő és extra járat közlekedik a megyeszékhelyen. A helyi Fidesz a szocialista városvezető aktivitását kéri számon a téma kapcsán.

Forrás: Shutterstock

„A kormány döntött arról, hogy a járatokat a reggeli és délutáni csúcsidőben sűríteni kell. Tájékoztatom Önöket, hogy a járatsűrítésről a Volán a kormányhivatallal tárgyalva döntött. Sem a képviselőket, sem az önkormányzatot nem vonták be a döntési folyamatba” – írta Fekete Zsolt múlt szerdán " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=&source=gmail&ust=1605617911814000&usg=AFQjCNF8OS4t7o9D-V0LmLZZZLfmPJWE9A">a Facebook-oldalán. Úgy fogalmazott: „A kormányhivatal (azaz közvetve a Kormány) és a Volán egy darab busszal „sűrítette” reggel és délután a tömegközlekedést. Ez meglátásunk szerint nem elégséges a zsúfoltság elkerüléséhez.”

A polgármester bejegyzésének idején ezzel szemben már két napja – azaz november 9-étől – életben volt a helyi közlekedésben elrendelt ideiglenes járatsűrítés, mely a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban tíz mentesítő és extra járatot jelent Salgótarjánban. Erről a Volánbusz ráadásul már november 6-án (vagyis a társaságot, illetve a kormányhivatalt kritizáló polgármesteri Facebook-poszt előtt öt nappal) tájékoztatta az utasokat. Ahogyan a témával foglalkozó korábbi cikkünkből is kiderül, a rásegítés a Bányagépgyár és a Camping-telep környékén élőket érinti elsősorban.

A kelet-nógrádi Fidesz " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=&source=gmail&ust=1605617911814000&usg=AFQjCNGYUhgLr1uN2Xd0mJJGTZT0UBBWEA">hétfőn reggel reagált a salgótarjáni polgármester bejegyzésére. Közösségi oldalukon egyebek mellett azt írták: „Fekete Zsolt, amikor nagy ritkán tájékoztatja az embereket a veszélyhelyzettel, járványhelyzettel kapcsolatban, akkor sem bírja ki, hogy ne a kormányt ekézze.” A helyi tömegközlekedés ügyével kapcsolatban tisztázták: a polgármester azt írta, hogy a kormány döntésre reagálva a kormányhivatal egy darab plusz buszról egyezett meg mindössze a Volánbusszal, a járatszám és a buszok száma azonban nem ugyanaz! „Rendben, Polgármester úr! De ön hány buszról tárgyalt a Volánbusszal, és ön hány busszal sűrítette a menetrendet?” – intéztek kérdést a szocialista városvezetőhöz.

Továbbra is probléma a városi tájékoztatás hiánya

Salgótarjánban már tavasszal is több kritika érte a város vezetését a tájékoztatás hiánya miatt, és most, a járvány második hullámában sincs ez másként. Erről itt is írtunk. Míg több nógrádi településen gyakorlatilag napi rendszerességgel osztanak meg híreket a helyi Covid-helyzetről, illetve az intézkedésekről (Csach Gábor balassagyarmati polgármester például már " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=&source=gmail&ust=1605617911814000&usg=AFQjCNEC_pCT5uJjZpyREkCJdiABGZeshA">a 84. veszélyhelyzeti közleményénél tart, és más, aktuális információkról is tájékoztatja a nyugat-nógrádi város polgárait), addig Fekete Zsolt a veszélyhelyzet kihirdetése óta mindössze egy, a járvánnyal kapcsolatos bejegyzést tett közzé. Az általa kritizált megyei kormányhivatal ugyanazon idő alatt tízszer osztott meg közérdekű információkat a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában