interjú

2020.10.25. 07:00

Tarjánból Fülekre vonattal? Hamarosan újra lehetséges!

Lényegében csak a szlovákokon múlik, hogy mikor indul újra a vasúti közlekedés Fülek irányába. A magyar kormány további három, a határon átmenő vasútvonalat is megnyitna a személyszállítás számára.

Szabó György

20200530 Gyula fotó: Katona Vanda KV Magyar Nemzet MÁV vasút vonat Gyula vasútállomás.

Fotó: Katona Vanda

– A szlovák közlekedési miniszterrel találkoztam nemrég, és azt kértem tőle, hogy néhány ponton indítsuk újra a személyszállítást – mondta Szijjártó Péter a minap Balassagyarmaton. A külgazdasági és külügyminiszter – aki nyugat-nógrádi látogatását követően adott interjút a Nógrád Megyei Hírlapnak – felsorolta, hogy a Győr és Pozsony, a két Komárom, Szob és Párkány, valamint Salgótarján és Fülek közötti vonalakról volt szó az egyeztetésen.

A tárcavezető véleménye szerint a határ két oldalán élő közösségeket csak így lehet közelebb hozni egymáshoz.

– A szlovákok pozitívan fogadták ezt a javaslatot, és ha úgy döntenek, hogy az ehhez szükséges forrásokat rendelkezésre bocsátják, akkor ezt a négy vasúti átmenetet nagyon gyorsan újra lehet indítani – tette hozzá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter a minap Balassagyarmaton adott interjút portálunknak
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Közlekedésfejlesztés: két új Ipoly-híd is épül

Két új Ipoly-híd is épül három éven belül Nógrádban – mondta Szijjártó Péter a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére. Ezek helyéről és jelentőségéről itt írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában