évforduló

2020.10.18. 12:33

Az önkormányzatok fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte Érsekvadkert

Harminc évvel ezelőtt szeptember utolsó napján alakultak meg Magyarországon az önkormányzatok.

Lászlók Judit

Sok érdeklődőt vonzott a megemlékező esemény

Forrás: NMH

Ebből az alkalomból a község önkormányzata a napokban megemlékezést szervezett a Trianoni Emlékparkban.

– Az idei év rendezvényeit, azok elmaradását nagyban befolyásolta a koronavírus-járvány – mondta dr. Őszi Attila Csaba. A község polgármestere hozzátette: – Legutóbb a Trianoni Emlékpark avatóünnepségét tarthattuk meg, most pedig az önkormányzatok fennállásának harmincadik évfordulójára emlékezhettünk.

A napokban megtartott eseményen Nógrádi László, a falu egykori polgármestere mondott visszaemlékező beszédet. Ő a település első polgármestereként aktív részese volt az önkormányzat megalakulásának.

Sok érdeklődőt vonzott a megemlékező esemény
Fotó: NMH

Ezt követően egy vörös tölgyfát ültettek el a parkban, amellyel elsősorban az utókor számára szeretnének emléket állítani. A fa értéke az átlagosnál jóval magasabb, ezért az önkormányzat lehetővé tette a lakosok számára, hogy amennyiben módjukban áll, támogathassák annak megvásárlását.

– Ahogy a Trianoni Emlékpark létrehozását, úgy a fa megvételét is több magánszemély, illetve helyi vállalkozás hozzájárulása segítette. Ezzel pedig ismét bebizonyosodott, hogy összefogással bármit véghez tudunk vinni – mondta a polgármester.

A jól sikerült ünnepséget követően az önkormányzat a Hősök terén felállított sátrakban látta vendégül a résztvevőket, ahol Érsekvadkert Nógrádikumát, a híres nagygöncöt szolgálták fel. Emellett a gyermekek számára az Ifjúsági ház–Könyvtár mellett lévő parkban ugrálóvárral is kedveskedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában