választás

2020.09.09. 15:37

Visszalépett az egyik vizslási polgármesterjelölt

Időközi önkormányzati választást tartanak a településen szeptember 13-án vasárnap, mivel a képviselő-testület július 25-én feloszlatta magát.

Veres Edina

A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A polgármesteri székért a település jelenlegi független vezetője – Angyal Jenő – mellett a szintén független jelöltként induló Sándor József és a Munkáspárt színeiben Felföldi István száll harcba. A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a negyedik polgármesterjelölt, Drajkó Ferenc visszalépett a megmérettetéstől.

Az információt a portálunk érdeklődésére Drajkó Ferenc meg is erősítette. A döntését így indokolta: ugyan sok dologról másként vélekednek, de Sándor Józseffel egyaránt a változásért küzdenek, és a falu érdekében nem kívánja elvonni tőle a szavazatokat. Ugyanakkor képviselőjelöltként továbbra is számít a falubeliek támogatására.

A hat egyéni listás képviselő-testületi helyre tizennyolcan pályáznak, köztük Drajkó Ferenc és Felföldi István. A település egyetlen szavazókörében, a közösségi házban a névjegyzékben szereplő 1072 választópolgár reggel hat és este hét óra között adhatja majd le a szavazatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában