gyűjtés

2020.09.07. 14:09

Ruhákkal és táskákkal segítettek a bátonyi rászoruló családokon

Nagy Orsolya

A legapróbb adomány is nagyon sokat jelenthet

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Ingyenes ruha- és iskolatáska-börzét szervezett a közelmúltban a településen a Gyerekesély Program, amely során a rászorulókat támogatták. A projekt két közösségi téren, a helyi Gyerekesély irodában, valamint a kisterenyei civil házban valósult meg. A tanévkezdés nagy terhet ró a hátrányos helyzetű családokra, ezért szervezték a gyűjtést és így próbáltak segíteni, hogy nekik se kelljen hiányt szenvedniük.

Sok esetben egy-egy feleslegessé vált iskolatáska, valamint a tanévkezdéshez szükséges ruházat nagyon hasznos lehet a nélkülöző családok számára.

A legapróbb adomány is nagyon sokat jelenthet
Fotó: L. B / NMH

A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, hiszen rengeteg felajánlás érkezett. A hátrányos helyzetű gyerekek és szüleik között pedig nagy népszerűségnek örvendett a program, amely egyébként az Integrált térségi gyermekprogramok Bátonyterenye járásban elnevezésű támogatás segítségével valósult meg. Ugyanennek a projektnek köszönhetően tartottak a napokban nyárzáró fesztivált és gyermeknapot is Szuhán, ahol számos programmal és előadásokkal várták a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában