Lila sportfesztivál

2020.09.20. 23:26

Lila sportfesztivált tartottak a nőkért a megyeszékhelyen

A nőgyógyászati megbetegedések megelőzésének fontosságára hívták fel a figyelmet tegnap a megyeszékhelyen egy nemzetközi szintű kezdeményezés során.

Nagy Orsolya

Salgótarján. Májvavirág pont.

Forrás: NMH

Fotó: H. M

A Mályvavirág Alapítvány második alkalommal csatlakozott az Esgo Engage1, az európai, nőgyó­gyászati daganatokkal foglalkozó betegszervezetek szövetsége által életre hívott World GO Day elnevezésű rendezvénysorozathoz.

Ennek keretében tartották meg a megyeszékhelyen a Lila sportfesztiválon a Mályvavirág Pontok Stafétáját.

Zászlóra tűzték a céljaikat... Mályvavirág Pontot avattak a nők egészsége érdekében a nógrádi megyeszékhelyen | Fotó: H. M / NMH

Fekete Zsolt polgármester úgy fogalmazott, hogy a helyi Mályvavirág Pontot minden egyes megmozdulásában támogatja az önkormányzat. Mint mondta, a rendezvény által olyan betegségekre hívják fel a figyelmet, amelyek fontosak még a férfiaknak is, hiszen a hölgyek életük motorjai.

Dr. Pasztuhov Ágoston salgótarjáni nőgyógyász üdvözölte, hogy az országnak ebben a régiójában is megjelent ez a kezdeményezés. Az orvos kitért arra is, hogy a városban az onkológiai ellátás új lendületet vett azzal, hogy egy onkológiai centrum épül. Ez egy nagy lehetőség, hiszen a teljes diagnosztikát és terápiát itt helyben is tudják majd biztosítani.

Kreicsi Mária, a Mályvavirág Pont vezetője megosztotta tanácsait a daganatos megbetegedések megelőzésének a fontosságáról. A rendezvény színe a lila volt, amely által a támogatást fejezték ki.

Ezen túlmenően a Magyar Szabadidősport Szövetségnek köszönhetően megmozgatták a résztvevőket is egy-egy vidám hangulatú tornával. Az esemény azt a célt volt hivatott szolgálni, hogy közös erővel hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos megbetegedésekre, illetve a megelőzés és a korai felismerés fontosságára, valamint a terápiákra és egyéb lehetőségekre.

Járják az országot a betegekért

Sallai Krisztina, a Mályvavirág Alapítvány vezetője elmondta, hogy a szervezet 2013-ban alakult meg. Akkor még a méhnyakrák-megelőzésért harcoltak, majd a többi nőgyógyászati daganat ellen is elkezdtek fellépni. Az európai szervezet pedig életre hívta azt a világnapot, amely által nemzetközi szinten hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati betegségek megelőzéséért. Kitért arra is, hogy folytatják a kezdeményezést, amely által remélik, megmutathatják a nőknek, hogy problémájukkal tudnak helyben kihez fordulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában