Helyi közélet

2020.09.14. 11:20

Kisbusznyi adomány érkezett a tarjáni kórházba

A Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni alapszervezete tizenegy esztendeje küldetéseként támogatja az egészség megőrzését, a rák kockázatának csökkentését, korai felismerését, a gyógyítás és a gyógyulás folyamatát.

P. K.

A civil szervezet mindezek mellett lehetőségei szerint rendszeresen adományokkal is segíti a prevenciós és gyógyítási folyamatokat.

Az eltelt több mint egy évtized alatt többek között infúziós állványt, parókát, turbánt, kötött sapkát, kendőt, hajpántot, protézistartó fehérneműt, emlőprotézist, tápszereket, hűtőszekrényt, mosógépet, mikrohullámú sütőt és ventillátort adtak át.

Ezek az adományok az onkológiai és a hospice osztály szakszemélyzetét, illetve betegeit érintették, a mostaniak viszont több részlegét is.

A szervezet elnöke legutóbb harmincöt zsák textíliát – lepedő, lepedőbetétet, ágyhuzatot, törölközőt, háló-, illetve munkaruhát, valamint asztalterítőt – adott át Oláh Andor adományaként az egészségügyi intézménynek.

A felajánlást az osztály főnővérei vették át a szervezet önkénteseitől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában