környezetkímélő

2020.09.16. 14:57

Két új elektromos autóval is gazdagodott Salgótarján

A napokban két elektromos autóval gazdagodott a salgótarjáni önkormányzat. A járműveken megspórolt pénzt zöld célokra fogják használni.

G. K

A polgármester és az új e-autó

Forrás: NMH

– A napokban két, összesen harmincmillió forint értékű elektromos autóval gazdagodott az önkormányzat. Ezt az összeget az Innovációs és Technológiai Minisztérium a megyei jogú városok számára kiírt, villanyautók vásárlását célzó pályázatán nyertük el. Ezt a pénzt kizárólag erre a célra lehetett felhasználni – mondta el portálunknak Fekete Zsolt.

A város polgármestere hozzátette: ezek az elektromos autók amellett, hogy környezetkímélőbbek benzines vagy dízeles társaiknál, évente milliókat takarítanak meg a megyeszékhelynek. Salgótarján vezetése úgy döntött, hogy az így megspórolt pénzt klímavédelmi, illetve egyéb olyan zöldcélokra fordítja, mint a faültetés vagy a parkfenntartás. Néhány éve már vásárolt elektromos autókat az önkormányzat, a mozgatórugó akkor is a környezettudatos gondolkodás és a költségtakarékosság volt.

A polgármester és az új e-autó

– Salgótarján önkormányzatának hosszú távú programjában régóta szerepel, hogy a helyi tömegközlekedést elektromos alapokra kell helyezni. Éppen ezért egyetértünk a kormány elektromobilitási céljaival és a most elindított Zöld Busz Programjával, amely egyelőre mintaprojektként nyolc nagyvárosban indult el. Bízunk benne, hogy hamarosan Salgótarján is részese lehet ennek a kezdeményezésnek – emelte ki Fekete Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában