orrfacsaró

2020.09.22. 15:13

Jövő hét végéig maradhat a bűz Salgótarján határában

Címkék#bűz

Már napok óta átható szennyvízszag érezhető a megyeszékhely határában.

V. E.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: pathdoc

A témával kapcsolatban megkerestük az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. helyi üzemvezetőjét, Fülöp Lászlót, aki elmondta: a Sugár út végén található a salgótarjáni szennyvíztelep, amelynek négy darab szellőztető reaktorral ellátott medencéje közül hármat le kellett engedni.

– Ezeknek a szellőztető berendezéseknek a tervezett felújítása zajlik jelenleg, amiről természetesen értesítettük az illetékes Közép Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóságot is. Az egyetlen működő szellőztető eszközzel nyilván a tisztítás hatásfoka is elmarad a négy berendezés által biztosított kapacitástól. Emellett sajnos a szaghatás is megnövekedett, ami a megyeszékhely határában fekvő Ipari Parknál érezhető a leginkább. A kellemetlenségért a lakosok elnézést kérjük.

Fülöp László hozzátette: a munkálatokat várhatóan jövő hét végén fogják befejezni. Továbbá bízik benne, hogy a felújítás után helyreállhat a salgótarjáni szennyvíztelep teljesítménye, illetve a továbbiakban a bűz sem fogja a környéken rontani a levegőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában