élelmiszerüzletlánc

2020.09.29. 14:25

Itt a válasz: nem kizárt, hogy Nógrádban is áruházat nyit az Aldi

Az alig 11 ezer lakosú Marcaliban nyitott üzletet a minap az Aldi. A hír kapcsán a nógrádi érintettségű Facebook-csoportokban valóságos kommentáradat indult el, többen érdeklődtek arról, hogy megyénk vajon mikor kerül majd a német áruházlánc látóterébe. Megkérdeztük őket.

Nool

Forrás: Aldi

„Újabb Salgótarjánnál kisebb település, ahol a Spar, Tesco, Penny, Lidl után egy újabb nagyobb élelmiszerüzlet, jelen esetben az Aldi lesz, ami újabb munkahelyeket és még több bevételt hoz az adott városnak! Salgótarjánban (megyeszékhely, megyei jogú város) mikor lesz újabb nagyberuházás?” – vetették fel a " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=&source=gmail&ust=1601460708626000&usg=AFQjCNF97RZEEIwWH_PQJ77k4eGgwzyBNg">Salgótarján régen és most csoportban múlt héten.

A német tulajdonú diszkontlánc Somogy megyei üzletnyitása érezhetően felkorbácsolta az érzelmeket és ráirányította a figyelmet arra, hogy megyénk és a megyeszékhely sokak szerint jelentős lemaradásban van az üzleti potenciál tekintetében az ország legtöbb térségétől. „Valamikor Tarján hatalmas iparváros volt, de mindent eladtak, csődbe ment, az enyészetnek van kitéve! Gyerekkoromban a nagyszüleimnek szó szerint végig kellett vonszolni a városon, mert minden kis üzlet kirakata előtt megálltam nézelődni. Most mi van? Mindenhová ki van írva, hogy kiadó vagy eladó” – írta egy kommentelő a fenti bejegyzéshez.

A netezők nem mindennapi aktivitását látva portálunk megkereste az Aldit. Egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy tervezik-e Nógrád megyében áruház nyitását; és ha igen, akkor milyen időtávú tervekben szerepel ilyen elképzelés? Megkérdeztük azt is, hogy mely Nógrád megyei települések jöhetnek számításba az esetleges üzletnyitás kapcsán, illetve hogy egyáltalán mi alapján dől el, hogy terjeszkednek-e egy adott megyében?

Az Aldi kedden válaszolt megkeresésünkre. Elöljáróban közölték, céljuk, hogy Magyarországon minél több vásárló számára elérhetővé tegyék sajátmárkás, alacsony áron kínált termékeiket, ezért a vállalat jelenleg is tervezi, hogy tovább erősíti jelenlétét és folyamatosan keresi a fejlesztésre alkalmas ingatlanokat.

„Egy-egy új áruház létrehozásakor számos szempontot vesz figyelembe a vállalat: a lakosságszám, a bolt vonzáskörzete, a vásárlóerő, valamint a terület ellátottsága kereskedelmi egységekkel a legfontosabb szempontok. Mindemellett természetesen a lakossági igény is befolyásoló tényező az új potenciális lokációk kiválasztásánál” – fogalmazott a Nool.hu érdeklődésére az Aldi.

Hozzátették: „A vonzáskörzetet és az élelmiszerkereskedelmi ellátottságot hosszútávon figyelembe véve, a kereskedelmi egységek létesítésére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával nem kizárható, hogy Nógrád megyében is egységet nyit az Aldi. A vállalat természetesen tájékoztatni fogja vásárlóit és a sajtó képviselőit is egy esetleges jövőbeni expanzióról.”

Közel százötven üzletük van Magyarországon

Az Aldi Magyarország hazánk egyik legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózata, az Aldi Süd nevű német eredetű kiskereskedelmi üzletlánc magyarországi leányvállalata. Nálunk 2008 óta vannak jelen a piacon, jelenleg 145 áruházzal, és a vállalat – mint weboldalukon és a portálunknak küldött válaszukban is írják – folyamatosan tovább terjeszkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában