Szécsény

2020.09.06. 19:45

Három új táncot is tanult a szécsényi csoport

A tánc öröm és boldogság kifejezése, vallják a szécsényi nyugdíjasklub szenior örömtánccsoportjának tagjai.

Sz. F.

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

Bunder Irén, a klub elnöke elvégezte a szeniorörömtánc-oktatói tanfolyamot. Az ott szerzett ismereteit adja át az érdeklődőknek. Újabban Balassagyarmaton is oktatja a nyugdíjasokat. Szécsényben a klub 60 tagjából huszonöten hódolnak a szeniorörömtáncnak. Heti rendszerességgel összejönnek, hogy újabb és újabb koreográfiákat sajátítsanak el. Jelenleg 30 különböző táncot tudnak. Számos helyen felléptek már, ám a járványhelyzet idején nem találkozhattak, így nem gyakorolhattak közösen. Viszont az internet segített, és az oktatójuktól videós kapcsolaton keresztül három táncot is megtanultak.

Miután újra kinyitott a művelődési ház, elsők között voltak, akik éltek a találkozás lehetőségével. Ahogy elmondták, nyáron kevesebb fellépésük volt, de így sem panaszkodhatnak. Jártak Benczúrfalván a pikniken, hollókői táncukról felvételt készítettek, ami felkerült a közösségi oldalra. A napokban tértek haza Lakitelekről, ahol hat táncot is bemutattak. Ami a jövőt illeti, Bunder Irén, a szenior örömtánc-egyesület észak-magyarországi régiójának vezetője elmondta, hogy tele vannak elképzelésekkel, mindenkiben él a szereplés vágya. Bunder Irén terve, hogy szeptemberben megyei szenior-örömtánctalálkozót szervez a városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában