biztonság

2020.09.26. 17:44

Hamarosan új kamerákat szerelnek fel Pásztón

Egy pályázatnak köszönhetően a közeljövőben összesen 44 kamerából álló térfigyelő rendszert építenek ki a városban, amely mintegy 50 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatásból valósul meg.

N. O.

Farkas Attila, a település polgármestere a beruházással kapcsolatban elmondta: a bejárati utakhoz rendszámfelismerő funkcióval is rendelkező kamerák kerülnek, így ellenőrizhetővé válik a Pásztóra be- és kimenő forgalom, ami jelentősen növeli a közbiztonságot.

– Bízom benne, hogy az eszközök működése kellő visszatartó erővel bír, és a közeljövőben számottevően csökken majd a szabálysértések és a bűncselekmények száma, javul a közlekedés biztonsága, de megoldódik az épületek, illetve közterületek védelme is – mondta el Farkas Attila.

Hozzátette: a beruházással fontos céljuk, hogy növekedjen a város lakosságának biztonságérzete.

A polgármester elárulta azt is, hogy rendszámfelismerő kamerából összesen hetet szerelnek majd fel, így például az Irinyi úti körforgalomnál, a Palóc csárdánál, a Mátraszőlősi útnál, valamint a Szurdokpüspöki felől bevezető útnál is.

A fix térfigyelő kamerákat pedig a Szentlélek temetőnél, a Hasznos köztemetőnél, a Margit kórháznál, a Romkertnél, a katolikus óvodánál és iskolánál, a strand bejáratánál, a vasútállomásnál és még számos központi területen helyezik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában