csorda

2020.09.02. 11:23

Felfedezőútra induló vaddisznócsaládot videóztak le Salgótarjánban

Címkék#vaddisznó

A megyeszékhely utcáin felbukkanó egy-egy vaddisznó egyáltalán nem számít ritkaságnak, de ekkora csordát ritkán lehet látni, levideózni pedig pláne.

Nool

A videót Nyikon Tímea készítette hétfőn este tíz óra körül, a salgótarjáni Acélgyári úton. A felvételen egy nyolc tagú horda látható, amely vélhetően élelemkeresés miatt merészkedett a sűrűn lakott területre. Erdős térségek mellett nem ritka látvány egy-egy vaddisznócsalád megjelenése, a szóban forgó utcában lakók is többször észleltek már vadakat.

 

Nem ez az első, hogy ilyen videót tettünk közzé, tavaly sorra kaptuk az olvasói felvételeket a megyeszékhelyen portyázó vaddisznókról.

Az országos médiában is megjelent az Alkotmány útra tévedt vaddisznó története, csakúgy mint azé a példányé, ami az egyik helyi pizzériában tett egy rövid látogatást. Olvasóink már a Szerpentin úton, a Vásártéren és a Gagarin Általános Iskola melletti játszótéren is örökítettek meg vadakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában