Bercel

2020.09.26. 21:06

Fejlesztések ösztönzik a vidék megmaradását Bercelen

A járványügyi helyzetre való tekintettel szűk körben megtartott ünnepség keretében adták át a legújabb fejlesztéseket Bercelen a minap.

Sz. K.

Balla Mihály (középen) átadja az óvoda játékos, színes ceruzákat formázó kerítését

Az óvoda új kerítéssel és udvari játékokkal gazdagodott, az orvosi rendelő pedig több mint két és fél millió forint értékű orvosi eszközt kapott a Magyar Falu Program jóvoltából. A vidék megmaradásának fundamentuma a megfelelő alapellátás megteremtése. A dinamikusan fejlődő település vezetése ennek érdekében minden pályázati lehetőséget megragad, hogy minél több fiatalt és kisgyermekes családot a faluban maradásra ösztönözzön.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célzó fejlesztésre a Magyar Falu Program keretében nyerte el a beruházáshoz szükséges összeget, 2.134.738 forintot. A fejlesztés során négy új udvari játékot – fészekhintát, játszótornyot, állvánnyal ellátott csúszdát és műanyag rugós játékot – állítottak fel az óvoda udvarán.

Ugyancsak az óvodaudvar-fejlesztés című projektben elnyert 2.515.262 forintból egyedi megjelenésű kerítéselemekkel vették körbe az intézmény udvarát. A megújult óvoda mellett jelentős orvosi eszközfejlesztés is történt Bercelen.

Az orvosi ügyelet automata defibrillátort kapott. A háziorvosi és a fogorvosi rendelő egy sterilizátort és egyéb eszközöket, mint például foto­polimerizációs lámpát, tűfogót, sebészeti ollót, fogászati elszívókészüléket és vizsgálólámpát, összesen 2.673.500 forint értékben. A fejlesztés eredményeként várhatóan mérséklődnek majd az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában