Felsőpetény

2020.09.26. 20:47

Egy diplomamunka is segíti a felújítást Felsőpetényben

Felsőpetény önkormányzata a napokban közel harmincmillió forintot nyert el a Magyar Falu Programban az orvosi rendelő felújítására.

L. J.

– Elsődleges célunk, hogy a létesítmény fenntartási költségeit csökkentsük. Emellett szeretnénk az épület bonyolult alaprajzi elrendezését megváltoztatni. Erre egyrészt a kihasználatlanság miatt van szükség, másrészt jó lenne egy szolgálati lakás kialakításának a lehetőségét is megteremteni – mondta Laczkovszki Zsolt.

A falu polgármestere hozzátette: a kiadások csökkentését hőszigeteléssel, korszerű energetikai rendszer alkalmazásával és a rendelő alaprajzának átrendezésével érik majd el. A siker érdekében már a projekt előkészítésébe is bevontak egy energetikai szakembert, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársaival is egyeztettek.

– Jól előkészített, alaposan átgondolt, előremutató terveket tudtunk benyújtani még a szűk határidők ellenére is. Ez elsősorban a településünk két építészének, név szerint Benyusovics Dalma és Rendi András diplomamunkájának köszönhető, amely remek alapot biztosított az önkormányzat részére – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: – Az építészek által készített átfogó és részletes falufejlesztési tervet más kiírásoknál is figyelembe vettük, illetve a jövőben is használni fogjuk.

A falu vezetőjének elmondása szerint az önkormányzat legfőbb célja a helyi lakosság megtartása, illetve az, hogy a fiatalok számára vonzó jövőképet alakítsanak ki a községben. Ezért igyekeznek rendszeresen fejleszteni. Ugyanakkor a terveiket, elképzeléseiket csak lépésről lépésre, a lehetőségeikhez és az idejükhöz mérten tudják megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában