szórakoztatóipar

2020.09.09. 16:45

A fiatalok szórakoztatásában látja a jövőt a gyarmati rendezvényszervező

A járvány következtében megváltozott a világ, a szokásaink, és ez bizonyos ágazatokra akár végzetes hatással is lehet. Bajban van a szórakoztatóipar is.

Sziládi Krisztina

Rigó Zoltán rendezvényszervező nem adja fel

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A helyi Rigó Zoltán évtizedek óta szervezi a koncerteket a városban. Őt kérdeztük a nyári zenés programok kapcsán, vajon a rendezvényszervezőknek van-e még okuk optimizmusra.

– A nyár utolsó hétvégéjén megtartott Bikini-koncertre elővételben 220 jegyet adtunk el, ezen kívül ötvenet félrerakattak. Ebből számunkra az következett, hogy 450–500 emberrel, azaz telt házzal számolhatunk a rendezvényen, mivel ugye ötszáz főnél többet be sem engedhetünk. Ehhez képest még az sem jött el, aki előre megvásárolta a belépőt, épp hogy félházzal ment le a buli. Minden bizonnyal a félelem munkált az emberekben, főleg így, hogy egy Bikini azért elsősorban a negyvenes, ötvenes korosztályt vonzza inkább, és nem a tiniket.

Rigó Zoltán rendezvényszervező nem adja fel
Fotó: Torjay Attila / NMH

Rigó Zoltán hozzátette, a kifejezetten tizenéveseket célzó zenés-táncos rendezvényeiken ugyanakkor alig érezhető a visszaesés. A rendezvényszervező úgy véli, gond van a zenekarok hozzáállásával is. Sokan egész nyáron arra vártak, hogy majd július végétől lehet nagyobb bulikat is tartani, de végül ebből nem lett semmi, mint azt tudjuk. Viszont ennek reményében neki is mondtak már vissza olyan koncertet, ami a nyáron előre le volt egyeztetve. Sovány vigasz, hogy ilyenkor a zenekar magával is kitolt, nem csak a szervezőkkel.

Meglátása szerint az elmúlt évtizedben tapasztalható fesztiváldömping egészségtelenül magasra tornázta a gázsikat. Az önkormányzatok által szervezett és finanszírozott rendezvények csak még tovább erősítették az irreális fellépési díjakat.

S ha még ez is kevés, van még egy gond. Húsz évvel ezelőtt, mondjuk a Tankcsapda elhozta magával a gyarmati fellépésére a Depressziót előzenekarnak. Aztán öt év múlva a Depresszió hozta magával a Road-ot, és ez így épült fel szépen, a kisebb zenekaroknak mindig volt lehetőségük megmutatni magukat. Ma már erre esély sincs.

A jól menő nagyok nem szívesen lépnek fel kisebb klubokban, következésképpen a közönségnek esélye sincs megismerni a feltörekvő névtelen bandákat.

Rigó Zoltán régi motoros a szakmában, nem adja fel könnyen. Természetesen ötletei most is vannak a jövőt és a túlélést illetően, de azok megvalósítását a járványhelyzet kiszámíthatatlanná és bizonytalanná tette. Annyit lát egyelőre, hogy a fiatalok még változatlanul nyitottak a szórakozásra, de az idősebb korosztályok nagyon óvatossá váltak, ha ki kell mozdulniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában