önzetlenség

2020.08.12. 17:00

Saját zsebből fizette a helyi óvodások kirándulását Szanda polgármestere

A fővárosi állatkertben járt a szandai Pitypang óvoda nemrégiben. Önmagában a hír nem különleges, de ez esetben a kiránduláshoz bérelt kisbuszt és az állatkerti belépőt a település polgármestere saját maga állta.

Sz. K.

A gyerekek körében Tóth Tamás, aki hazánk első, eddig egyetlen kerekesszékes polgármestere

Forrás: NMH

Ezenkívül még fagyizni is elvitte a gyerekeket és egy népszerű gyorsétterembe is meghívta őket, ami ugyan nem számít minőségi kikapcsolódásnak, de egy falusi kisgyerek számára élmény lehet ez is. A tizennégy óvodás közül kilencen tudtak részt venni a kiránduláson, többen közülük először jártak a fővárosban, és mindenki nagyon jól érezte magát.

– A többi ovihoz hasonlóan június 25-én nyitottunk mi is – mesélte Tóth Szilvia óvodavezető. A kicsik gyorsan visszarázódtak a régi kerékvágásba, az első naptól kezdve teljes létszámmal működünk, az óvodai élet a megszokott rendben zajlik. A budapesti kirándulás nagyon kedves színfoltot jelentett számunkra a hétköznapok megszokott ritmusában.

A gyerekek körében Tóth Tamás, aki hazánk első, eddig egyetlen kerekesszékes polgármestere
Fotó: NMH

Az óvodavezető kihangsúlyozta, a régi önkormányzathoz hasonlóan az újonnan választott képviselő-testület is mindent megtesz az óvoda fennmaradásáért. Ez nagyon fontos az itt élők számára, mivel munkalehetőség kevés van a faluban, és egy helyben működő intézmény sok szervezési gondot levesz a vállukról. A szülők kénytelenek máshol munkát vállalni, és nehezen egyeztetik össze a napi utazást és a munkaidő-beosztásukat az óvoda nyitvatartásával.

Ezért is szükséges, hogy mikor reggel elmennek dolgozni, egy helyi intézményben adhassák le gyermekeiket, és este sem mindegy, hogy nem a szomszédos faluban, hanem az otthonukhoz közel veszik fel őket. Hozzátette, a gyerekszámot illetően nincsenek gondjaik, a működéshez szükséges létszám egyelőre biztosítva van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában