fásítási program

2020.08.08. 21:57

Húsz fa elültetésére nyert támogatást Nőtincs önkormányzata

Mint ismert, az Agrárminisztérium még a 2019 őszén indított országfásítási programon belül hirdette meg a településfásítási programot, amely 2020 júniusában kezdődik a Vidékfejlesztési Programhoz, a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez valamint az Éghajlatváltozási Cselekvési Tervhez kapcsolódóan.

L. J.

Hugyecz Ádám polgármester mutatja a község parkját. Hasonlót szeretnének létrehozni

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A cél nemcsak a fával borított területek növelése, a helységek zöldítése, hanem, hogy a fák elültetése, gondozása erősítse a helyi közösségeket. A projekt részeként összesen tizenkétezer darab, belterületen elültethető fát igényelhetnek a tízezer fő alatti települések. A programban Nőtincs Község Önkormányzata húsz darab fa ültetésére nyert el támogatást a napokban.

– Az önkormányzat számára kiemelten fontos a környezetvédelem, éppen ezért igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni, amellyel óvhatjuk és szebbé tehetjük a környezetünket – mondta Hugyecz Ádám polgármester. Hozzátette: – A tervek szerint az amerikai és a nagylevelű hársfákat majd a falu közterein – így a temetőben, a templom, a parókia és az iskola udvarán, a játszótéren és a tóparton – fogjuk elültetni jövő tavasszal a madarak és fák világnapján. Az eseményt szemétszedési és faluszépítési akcióval tarkított közösségi nappal kívánjuk egybekötni.

Hugyecz Ádám polgármester mutatja a község parkját. Hasonlót szeretnének létrehozni
Fotó: Torjay Attila / NMH

Mindemellett az önkormányzat hosszú távú céljai között szerepel, hogy a jövőben minden nőtincsi újszülött után egy fát ültetnek majd el a községben. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, továbbá szimbolizálni a falu tisztaságát és a lakosság számának növekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában